Contact

Secretariaat: 051/403567
Kinderopvang: 051/400198
GSM kinderverzorgster Els: 0479/782210

Mail en surf

Directeur: 0476 286588 info@marialoopschoolmeulebeke.be www.marialoopschoolmeulebeke.be

donderdag 23 maart 2017

Let it shine

Vandaag lieten we ons inspireren door de woorden 'Let it shine' om een schilderijtje te ontwerpen. De resultaten kan u bewonderen in de kerk van Marialoop op 22 april.

Groene vingers

De lente is in het land!
Tijd om onze moestuinbakken aan te pakken.
Het onkruid werd gewied, de aarde werd geschoffeld en geharkt, onze prei werd geoogst.We maakten vandaag verse preisoep! Teamwork!!!
woensdag 22 maart 2017

We gaan lekker knuffelen


 voor meer foto's rond het thema knuffelen klik hier https://goo.gl/photos/upzFXYmoUxc1dvhGAenkele late kiekjes van carnaval bij de peuters


Klik hier voor meer foto's van jullie sloebers https://goo.gl/photos/P3niqN59VfZuzjQC7


Hiep Hiep Hiep HOERA!!!!!

Vandaag kon Liam genieten van alle aandacht voor zijn verjaardag!
Dikke zoenen van al je vriendjes uit de klas!
dinsdag 21 maart 2017

LENTE

JOEPIE .... 
vandaag is de lente begonnen Rijmen voor het vormsel

De voorbereidingen voor het vormsel zijn volop bezig. Vandaag maakten we even tijd om een naamvers of gedicht te schrijven en bedachten we ook bedankingsteksten.

Het aftellen is begonnen!!

Het Heilig vormsel komt stilletjesaan dichterbij. Vandaag ging het aftellen naar het vormsel dan ook officieel van start.


Aan de slag met MDF en figuurzagen.

Vandaag mochten de leerlingen een eigen paasfiguur ontwerpen, tekenen op MDF en uitzagen met een figuurzaag. Daarna werd de paasfiguur en het voetstukje mooi opgeschuurd.
Het was mooi om iedereen aan het werk te zien.
Er werd goed samengewerkt. De leerlingen hielpen elkaar ook.
Volgende week krijgen alle paashazen een fris lentekleurtje.                                                         Klik hier voor alle foto's.  

Rikki in het tweede kleuter

Er bestaan dikke konijnen en dunne konijnen, slimme konijnen en domme konijnen, brave konijnen en stoute konijnen, jongens-konijnen en meisjes-konijnen. En allemaal hebben ze twee lange oren.
Rikki ook, alleen ..
Met Rikki leren we over anders zijn en je eigen plekje vinden.


Met Rikki leren we ook over de kip en haar familie


Klik hier voor de foto’s tijdens dit thema

maandag 20 maart 2017

Cijfers en letters

De wereld van cijfers en letters trekt steeds meer de aandacht van de kleuters uit de derde kleuterklas. De voorbije twee weken deden de kleuters dan ook met plezier allerlei spelletjes met de cijfers en letters.Klik hier voor alle foto's van ons thema 

Verslag van de week door Janne en Jessica

Hallo allemaal,

Maandag zijn we naar Sancta Maria geweest. We hebben er een aantal lessen meegevolgd. Ook hebben we pancakes gebakken en dan op school opgegeten. Mmm!

Dinsdag zijn we naar een (lezing) gegaan van Kathy Velghe. Ze heeft uitleg gegeven over hoe een tekst een boek wordt en ze heeft een stukje voorgelezen uit het laatste boek van haar reeks Pepijn namelijk  
'De val van een engel'. Het was erg spannend en eng.

Donderdag  zijn we naar De Bron geweest en hebben we een rondleiding gehad. Het was heel interessant. We hebben een heel erg lekker ijsje en een drankje gekregen. Bij het vertrekken kregen we nog een fietslampje.

Vrijdag was het nationale pyjamadag en kwamen we met z'n allen samen in onze pyjama naar school.

Groetjes van Janne en Jessica!


Stadsklas 2017

Het zit er al weer op voor het 4de leerjaar.

De stadsklassen naar Brussel.

We beleefden een fantastische tijd in onze hoofdstad.

Herbeleef alles via dit fotoalbum.
Klik hier om alle foto's te bekijken.zondag 19 maart 2017

Voorstelling jeugdboeken.

Donderdag stelden alle leerlingen hun gelezen jeugdboek aan elkaar voor.
Het werd een boeiende activiteit.
We kregen veel zin om de boeken te lezen, want het einde werd natuurlijk niet verklapt...


zaterdag 18 maart 2017

Pyamadag

Vrijdag was nationale pyamadag. Dit om eens te denken aan de kinderen die ziek zijn en niet naar de klas kunnen komen. Bednet zorgt er voor dat ze toch via thuis onderwijs kunnen krijgen.
Om deze fantastische organisatie te steunen kwamen alle kinderen met de pyama naar school.Klik hier voor alle foto's

Laatste jeugdjournaal van dit jaar

Vrijdag was het de beurt aan Mara, Marte en Justine om hun jeugdjournaal naar voor te brengen. Ze hadden het over de plotse dood van een vrouw van 44 jaar aan de schoolpoort, een ex-portier die mensen afperst, een dronken bestuurder die voor een dodelijk ongeval zorgde, Dimitri Vegas die zijn beste vriend een poets lapte en de verkleedpartij van de kinderen van enkele BV's ter ere van carnaval.

De leerlingen deden hun best om er een verzorgd journaal van te maken en sloten dit jaar dan ook op een mooie manier af!

Pyjamadag in het 6de

Ook in het 6de hadden we aandacht voor pyjamadag. De leerlingen kwamen 's morgens aan in pyjama, we maakten een klasfoto, bekeken het promotiefilmpje van 'Bednet' en maakten ook zelf een promofilmpje voor 'Bednet'.

Bezoek aan De Bron

Donderdag brachten we een bezoekje aan de middelbare school De Bron. We kregen een woordje uitleg over het secundair onderwijs, bekeken even een lestabel en kregen in een filmpje een overzicht van hoe een dag in de Bron er uit ziet. Daarna kregen we nog een rondleiding door de school en we sloten af met een drankje en een ijsje!


Thema SLAPEN in de 1ste kleuterklas

De voorbije twee weken mochten de knuffels en kussens van de kleuters in onze klas logeren! Slapen deden we zeker niet! Hoewel sommige kleuters het wel fijn vonden om zich te nestelen onder een deken met zijn of haar knuffeltje dicht tegen zich aan. We maakten een rij van groot naar klein, we lieten onze knuffel op / onder / naast / achter / voor ons zitten, we gooiden onze knuffels en probeerden ze terug te vangen, we verzorgden onze knuffels in ons knuffelhuis en deden nog zoveel meer. Als afsluiter mochten alle kleuters in pyjama naar de klas komen, net op pyjamadag!

Klik HIER voor meer knuffelfoto's...